"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
https://www.Autoalkatreszonline24.HU
Gondolatébresztő:
"Egy győztes azt mondja: Kell létezzen egy másik út, hogy megcsináljam.
Egy vesztes azt mondja: Mindig így csináltam."
Táborok is színesítik a karatés életünket - Wado, WKF, Tradíció
Táborok is színesítik a karatés életünket - Wado, WKF, Tradíció
A fejlődés és a motiváció egyaránt nagyon fontos. A táborok remek lehetőségek ennek fenntartására. Csapatunk kisebb-nagyobb létszámmal rendszeresen vesz részt versenyzők fejlesztését és összetartását, valamint a tradíciók ápolását segítő külföldi mesterek táborán.
OLIVA - Augusztusban versenyzők felkészülését Antonio Oliva sensei segítette az UTE csarnokban, aki a taktikai elemek tökéletesítésének specialistája. Az Wadokai Európa Kupára készülő csapatnak ez egy kötelező program volt. Az eredménye az edzésmunkában és a tatamin is szépen mutatkozik.
 
BROSE - Idősebb versenyzőink kihasználták, hogy egy világsztár is edzést tartott hazánkban. Douglas Brose többszörös világbajnok hazánkban versenyzett a Budapest Openen és egyben egy szemináriumot is tartott a hazai karatésoknak. Jó hangulatú, hasznos program volt a versenyszezon elején.
 
WADO - A 2017 őszi francia országi Wadokai Európa Kupán induló magyar versenyzők részt vettek az első  válogatott edzésen, ahol a fejlődés mellett a csapat is egyre jobban összekovácsolódott. Mi csapatunk is teljes létszámmal képviselte magát. Izgatottan várjuk a párizsi versenyt.
 
IMAI - Shuzp Imai 8. danos sensei Németországban él. Stílus szövetségünk meghívására évente két alkalommal is tábort tart hazánkban, ahol a karate tradicionális vonalát tökéletesítheti az, aki a karate ezen útján jár. Imai sensei ez alkalommal a Wado karate szépsége és egyedi jegyei mellett kis betekintést adott a tachidori, azaz a kard elleni puszta kezes védekezésbe is, amelynek ismerete a rég múltban életet is mentett, ha arra került a sor. 
 
A munka folytatódik. Mindenkinek sok siker kívánunk, akár versenyre, akár vizsgára készülnek.
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2018