edzések, foglalkozások:
"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Együtt a HEGYEM mozgalommal:
Köszönjük a támogatást:
MADWORKER KFT
tűzvédelem
Gondolatébresztő:
„Az edzés célja az, hogy véget vessünk az ernyedtségnek,
erősítsük testünket és fényesítsük lelkünket."
Egyesületünkről
Egyesületünkről
A Shindo SE jelentése "szív útja" azaz a belső, lelki fejlődésre utal. Ezen szellemi fejlődés a fizikális felkészülés mellett egyensúlyban kell, hogy legyen, mint az alábbi idézet is mondja.

Egyesületünk termében a Shindo Teremben a tradicionális és a versenykarate mellett sok más sportolás, mozgás lehetőséget biztosítunk a helyi, környékbeli lakosok részére. 

Egyesületünk meghatározó pontjai:

Szellemiség, mint iránymutatás

Shindo - A belső nyugalomhoz vezető út

A testedzés, mint fizikai testünk egészségének megőrzése és a versenysport eredményessége a belső nyugalmunk megteremtésén alapszik, azaz ha belül nyugalmat tudunk teremteni, testünk reagál arra, el tud lazulni, ez által gyorsabban tudunk reagálni, ha belül zaj van, félelem, aggódalom, feszültség uralkodik, testünk ugyancsak fizikai reakciókkal válaszol. Mentális állapotunk tehát meghatározza az eredményességet. A karatéban a fizikai gyakorlatok mellett a szellemi úton, shindo-n való haladás, szellemi fejlettség egységet képez. 

Funakoshi mester, aki a mai modern karate alapítójaként tartanak számon, a karate alapelveikén említette, hogy "Ne gondold azt, hogy a karate csak a dojoban van jelen." (dojo= edzőterem, ahol karatét gyakorlunk). Ezzel utalva a szellemiség kihatására a mindennapi életünkre, másokhoz valóviszonyulásunkra . Azaz a szellem, lélek fejlődése, a belső békesség, harmónia állapota, tisztelet, elfogadás nem csak a karate gyakorlásakor kell hogy jelen legyen, hanem az életünk minden területén boldogulásunkat eredményezi. A karate tehát a harcművészet gyakorlásán keresztül az életre készít fel.
 
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2024