"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
Minden téveszmének le kell tisztázódnia egy tanuló előtt, mielőtt még önmaga is mester lenne.
(Bruce Lee)
Sikeres egyesületi tavaszi tábort zártunk - 2016
Sikeres egyesületi tavaszi tábort zártunk - 2016
Egyesületünk két napos tavaszi versenyfelkészítő táborát 2016. március 19-20-án tartottuk Szomoron. Cél a kezdő versenyzőknek baráti, kis verseny keretei között betekintést adni a karate versenyek világába, haladóbb versenyzőinknek pedig célzottan, együtt készülni a következő fő versenyekre. A tábort több, mint hatvan résztvevővel, fárasztó edzésekkel, a házi bajnokság után, jó hangulatban és élményekkel zártuk.
A tábor kumite, kata, kicsiknek szivacskumite versenyszámokra épült.

Szombaton reggel érkezés után edzéssel indítottuk a napot, ahol egy kis  koordináció fejlesztés mellett a tábor programjának alapjait vettük át. Ebédet és pihenőt követően ismét edzés következett, ahol a taktikára, gyorsaságra és pontosságra, valamint a kreativitásra fókuszáltunk. Ezzel délután az edzések befejeződtek, a sportprogramok azonban még folytatódtak. Kosár, tollas, röpi, és rögtönzött foci bajnokság is sorra került. Nap végét egy kis vetítéssel zártuk, majd elérkezett a jól megérdemelt pihenő.

Vasárnap a korábbi edzéseken gyakoroltak kerültek elő versenyhelyzetben. Egyesületi házi bajnokság következett. Három-négyfős csapatokban mindenki felmérhette jelenlegi felkészültségét, ami a következő egy-két hét fő fejlesztendő területeire mutatott rá. A verseny végén U14-kadet korosztály csapat kumitét mutatott be a kisebbeknek. A csapatot egyesületünk karatékái és a Tűzmadár SE versenyzői vegyesen alkották. Minden kisebb körbeült, szurkolt. Hangulatos, pörgős, fordulatos és feltörekvő kisversenyzőink számára emlékekben maradandó meccseket vívtak a haladóbb versenyzőink.

A versenynap végén, kora délután az érmek átadása, majd a tábor zárása következett. Előtte egy igen jól sikerült bogrács ebéddel  - mely már a verseny alatt készült - töltöttük fel karatésok és szülők, szurkolók az energiakészletünket.

Rutinos szervező csapatunk összehangolt munkájának köszönhetően ismét sikeres tábort zárhattunk. Ez úton is köszönjük minden egyesületi és meghívott csapat részvételét, szervezők és segítők támogatását, segítségét.
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019