"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Őszi kezdés - Céghmester kupa - 2013
Őszi kezdés - Céghmester kupa - 2013
2013. október 12-én került megrendezésre a Céghmester Kupá, ahol a hazai versenyzőkön kívül a környező országok karatékái, versenyzői is részt vettek. Csapatunkat ez alkalommal négy versenyző képviselte.
Domokos Misi és Jakó Attila egy kategóriában versenyeztek formagyakorlat versenyszámban. Mindketten továbbjutottak az első körben, ami igen nagy előrelépést jelent számu(n)kra, ugyanis Wado stílusban, ezen versenyszámban kiemelkedően jónak kell lenni más stílusokkal szemben.

Kumitében Attila minden eddiginél harciasabb volt. Szépen dolgozott, de egy ponttal lemaradt a továbbjutástól. Azonban ez a szoros meccs éppen elegendő volt arra, hogy komoly fejlődést nyugtázzunk a fellépésben.

Misi az első meccset - döntetlent követően - bírói döntéssel nyerte. Jó tapasztalatnak bizonyult az utolsó másodpercekben is megtartott domináns fellépés. Továbbjutást eredményezett. A következő meccseken sajnos már nem tudott tovább menetelni. De megtanultuk a leckét.

Rónai Lili katában az első fordulóban sajnos nem tudott tovább jutni. Ő mindent megtett, de a bírók úgy látták, hogy 3:2 arányban a másik versenyzőt juttatják tovább. Minden elfogultság nélkül ezt magabiztosan fordtva gondoltuk, de a bírói döntés így szólt.
Kumiteben a körmérkőzés miatt azonban sok tapasztalatszerzésre volt lehetősége. Három meccset is vívhatott. Sikerült is a dobogó harmadik fokára lépni.

Kohlhoffer Katinak ez alkalommal sajnos nem sikerült tovább jutnia kata versenyszámban. Kumiteben azonban egy bronzérmet szerzett.

Összességében azt mondhatjuk, hogy a fejlődésük lépésről-lépésre felfelé ível. Ezen őszi első verseny érmek tekintetében nem feltétlenül, de szereplésben, fellépésben mindenképp arra mutat.

Mint sokszór említeni is szoktuk, a fejlődést nem feltétlenül az érmek jelzik vissza. De mindennek eljön az ideje.

Gratulálunk Nektek!
További kitartó felkészülést és kirótartést kívánunk!
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019