"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
"Válassz olyan munkát, amit szeretsz és egy napot sem kell dolgoznod az életedben." (Konfucius)
Egy nagy lépés - részt vettünk a Tatami Team Kupán - 2012
Egy nagy lépés - részt vettünk a Tatami Team Kupán - 2012
2012. november 17-én, szombaton került sor a XV. Tatami Team Kupára, karate versenyre. Egyesületünket két versenyzőnk képviselte: Kohlhoffer Katalin és Domokos Mihály. Korábbi évek során hasonlóan nagy, rangos versenyen még nem vettek részt, de idén már elérkezett az idő, hogy kipróbálják magukat itt is.
(TOVÁBBI KÉPEK A GALÉRIÁBAN)

A nagy sportcsarnok, a hat küzdőtér és a nézőkkel teli nagy lelátó nem mindennapos látvány volt a két versenyző számára, hiszen eddig csak kisebb rendezésű stílus versenyeken vettek részt. Azonban az izgalmak mellet hatalmas élmény is volt egyben, hogy őket fogják nézni ott lent a tatamin.

Ezen első alkalommal fő szempont volt, hogy az újdonság és izgalom feldolgozása mellett harciasan lépjenek a küzdőtérre.

Kati kezdte a versenyt kata versenyszámban. Magabiztos felállásának és a hónapok során mutatott fejlődésének köszönhetően tovább is jutott az első körön. Azonban a második körben összekerült a leendő döntőssel. Kati a vigaszágra került, ahol első fordulót megnyerte, a második fordulót - amely a harmadik helyhez vitte volna közel -  sajnos nem sikerült tovább jutnia. Így tizenöt versenyzőből az 5-6. helyen végzett, ami ugyancsak szép eredmény.

Misi következett kata versenyszámban. Elsőre egy erős ellenfelet kapott. Hozta az edzéseken mutatott formáját, de sajnos nem tudott tovább jutni. Ellenfele kapta a több pontot, majd kikapott a későbbi fordulóban, így Misi már vigaszágon sem küzdhetett a harmadik helyért.

Kumite versenyszámban Kati még délelőtt sorra került. A sorsolás alapján első ellenfélnek a későbbi döntőssel került össze. Kati nagyon szépen védekezett, tartotta magát. Sem neki, sem ellenfelének nem sikerült pontot szereznie, így 0:0 lett a végeredmény, ahol bírói döntés alapján a bírók ellenfelét látták irányítóbbnak, harciasabbnak. Katinak ez a küzdelmes meccs a harmadik helyet hozta. Ellenfele később több pontkülönbséggel nyerte a meccseket, így Kati döntetlene nagyon szép eredmény volt.

Kumitében Misi első ellenfélként ugyancsak a későbbi döntőst kapta meg, de szépen helyt állt. A Szlovén  ellenfél több támadást indított de, nem tudott támadásból pontot szereznie. Végül 2:0 lett a végeredmény kontra technikából. A vigaszágon sajnos nem sikerült tovább jutnia Misinek.

Az edzők nevében is ez úton gratulálunk a versenyzőknek, akik kitartó edzésmunkájuknak köszönhetően igazi harcos módján küzdöttek. Nem hátráltak meg, nem voltak nagy pontkülönbségek. Előrébb is tudták magukat küzdeni.
Összességében tehát erre a versenyre elvártakat sikeresen teljesítették és szépen haladnak előre.

Következő megmérettetés és ez év utolsó versenye a Karate Diákolimpia lesz.
Jó felkészülést és további sok sikert, tapasztalatot  kívánunk!

Fudoshin edzői és vezetősége

“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019