"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
‎"A sikeres emberek elvégzik azt a munkát is, amihez a sikerteleneknek nincs kedve. Ők az eredményeket szeretik, és ezért elvégzik azt a feladatot is, ami nem csupa öröm számukra." (Earl Nightingale)
Győztesek Tábora és Versenye - Shindo Tavaszi Tábor - 2017
Győztesek Tábora és Versenye - Shindo Tavaszi Tábor - 2017
Egyesületünk minden év tavaszán megrendezi az idén Győztesek Táborának nevezett versenyfelkészülést segítő két napos táborát. Idén április 15-16-án került rá sor Szomoron, ahol kisebbek részére a motiváció, és gyakorlás ifiknek, stílus és magyar válogatottba kvalifikálóknak pedig a felkészülés volt a fő vonal. A szülői közösség pedig ez alkalommal is segítette a szervezést és hogy ne haljunk éhen. Szuper csapattal, jól sikerült tábort zártunk.
A táborban egyesületünk mindhárom klubjából érkeztek táborozók. Piliscsabáról, Pilisvörösvárról és a házigazda Szomorról is. 

Táborunkban szombaton az edzéseké, szórakozásé, sportté és élményeké a terep.
Három edzés (kata, kumite, csapat kata) mellett rengeteg sportprogram (kosár, foci, tollas, floorball, stb) volt. Részben irányított versenyek és azon kívül sok-sok szabad játékra volt lehetőség a csarnokban és udvaron egyaránt.

Vasárnap pedig a verseny gyakorlás ideje érkezett el.
Kihon, szivacskumite, kata ls kumite számokban lehetett indulni, ahol kisebbek kipróbálhatták magukat kis csoportos, új versenyszámokban. Cél a motiváció és a verseny szeretet kialakítása volt, így bíróink a megszokottnál többszőr segítették meccs közben is információval az ifjakat. Nagyobbaknál pedig a magabiztos fellépés és az újonnan gyakorolt techikák éles helyzetben való használata volt a cél. E mellett pedig zászlós bíróként is kipróbálhatták magukat. Jakó Attila pedig kiváló vezetőbírónak bizonyult. Más UP versenyeken is vezetett már mérkőzéseket kicsiknek, itt pedig a teljes kumite mezőnyt levezette. Egy ifjú és talán leendő bírót láttunk kibontakozni. :)

A verseny közben már rotyogott kint a víz az üstben. A szülői közösség paprikás krumplival várta a karatés csapatot és a szülőket. Finom ebéddel és kis ismerkedéssel, jó hangulattal zártuk a Győztesek Táborát. 

Mindannyiunk nevében ez úton is KÖSZÖNJÜK minden szervezsben résztvevőnek a segítséget!
Karatéban sok hasznos tapasztalattal és mellette kó élményekkel zártuk idén is a tábort.
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019