"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
"Szenvedéseink egyik oka az, hogy mások példája után megyünk, nem értelmünk irányít bennünket, hanem a megszokást követjük."
(Seneca)
Éremszerzés céljából utaztunk, éremmel tértünk haza Pozsonyból - 2017
Éremszerzés céljából utaztunk, éremmel tértünk haza Pozsonyból - 2017
2017. március 25-én a szlovák 37th Grand Prix Slovakia versenyen Lili 17 indulóból egészen a döntőig menetelt. A verseny kvalifikációs állomása volt az őszi tenerifei korosztályos WKF Karate Világbajnokságra. Pontok tekintetében egyértelmű cél volt az éremszerzés ahhoz, hogy továbbra is versenyben maradjon a válogatottba kerüléshez. Ezen 2. hellyel 2 pontot szerzett, amivel ismét kiegyenlített lett a mezőny. A WKF Magyar Bajnokság fog dönteni a válogatottságról.
(Már megszoktuk, hogy Lili a mezőny legalacsonyabb versenyzője. Ezen "hátrányát", azonban már előnyként használja ki)

A szlovák viadalon két versenyzőnk indult. Rónai Lili és Udvari Zsófi.

Mint említettük Lili döntőzött. Az indító, első meccsen is teljesítenie kellett, ugyanis az ukrán lány megnyerte az alacsonyabb kategóriát és számos más versenyt. De Lili tudta miért jött. Taktikusan hozta az első pontot, majd előnyét tartani tudta. Második meccset a helyi szlovák lánnyal vívta, ahol ugyancsak kis pontkülönbséggel, de határozott fellépéssel tovább jutott. Harmadik fordulóban, döntőbe jutásért horvát ellenfelet kapott. Itt volt a lehetőség, hogy döntőbe vívja magát és az éremszerzés biztos. Ő is így gondolta. Taktikusan, magabiztosan nyerte az elődöntőt. Ez is volt a cél, éremért, kvalifikációs pontokért jöttünk. A döntő már csak egy ráadás volt. A biztos pont mellett, felszabadultan, koncentráltan küzdött a  már jól ismert fehérorosz lánnyal. (A szófiai EB-n Lili vele kezdett a vigaszágon, ahol 4:0-ra meg tudta fogni.) Ez alkalomra azonban lényegesen összeszedettebb volt a fehérorosz versenyző. Lili most nem talált rajta fogást. Ezüst érmet szerzett. Ezzel a két ponttal a junior -53 kg-os mezőny ismét kiegyenlített lett. Előző kvalifikációs fordulókon nem tudott pontot hozni, ezzel viszont ismét komoly célok kitűzésére kapott lehetőséget.

Zsófi első meccsén határozottan lépett fel. Ő kezdeményezett, indított. Négy zászlóval jelezték a bírók a pontot, de a főbíró - jogosan - kontaktnak ítélte. Ezt követően Zsófi kicsit óvatosabban folytatta. Ellenfele is jobban figyelt és megszerezte a vezető pontot, ami egyben azt is jelentette, hogy Zsófi csak két pont szerzésével nyerheti a meccset. Hamar magabiztosan egyenlített is. Azonban ellenfele ezt az 1:1-et ki tudta húzni a meccs végéig, így ő jutott tovább. Hamar ki is esett, így a vigaszág reménye is elment.
A csapatban - kadet -54kg - más nem szerzett kvalifikációs pontot sem itt, sem a korábbi fordulókon, így Zsófi esetében is a WKF Magyar Bajnokság lesz a döntő és egyben utolsó verseny a kvalifikációra.

Minkét versenyzőnk abszolút eséllyel folytatja a felkészülést.
A következő hetek, bő másfél hónapos felkészülés a sikeres kvalifikáció jegyében fog telni.

Csapatunk felkészítését már nem csak edzőink, hanem egy csapat segíti. Ez úton is köszönjük minden résztvevő szakember munkáját!

Sok sikert kívánunk a folytatáshoz!
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019