"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
"Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet,
nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát.
Keressük azt."

(Hironori Otsuka - A Wado Ryu karate stílus alapítója)
Gyakorlás, felmérés és kvalifikáció - Erős 2017-es szezonkezdés
Gyakorlás, felmérés és kvalifikáció - Erős 2017-es szezonkezdés
A szófiai korosztályos Európa Bajnokságra készülve januárban két gyakorló verseny is szerepelt. Január 13-14-én Horvátországban, Szamaborban, rá következő hétvégén pedig Szlovákiában, Kassán jártunk. A pontszerzések, győzelmek, vereségek mind-mind nagyon fontos visszajelzéseket adtak az EB előtti utolsó hetek munkájára és a WKF VB kvalifikációhoz.
Horvátország, Szamabor - 2017. január 13-14
2017 első versenyét felmérésként és gyakorlásként tűztük célul 2016-ban, azonban az MKSZ által ezen verseny is az őszi korosztályos WKF VB kvalifikációs állomásként lett megjelölve, így tétje is volt a szereplésnek. Két versenyzőnk, Udvari Zsófi kadet és Rónai Lili juniorként indult a válogató sorozat első állomásán. Zsófi első, horvát ellenfelét legyőzte, a 64-es tábláról bejutott a 32-es-be, ahonnan következő meccsén már nem tudott előrébb jutni. Ellenfele kikapott nem sokkal később, így a vigaszágra sem volt már lehetőség. Lili másnap a juniorok között első, macedón ellenfelével 2:2-t játszott, azonban a 2017-es új szabályoknak köszönhetően, első tiszta pontot ő szerezte így a döntetlen neki kedvezett. 64-ből bejutott a 32-es mezőnybe. Második, izraeli ellenfelét fölényesen 6:0-ra győzte le, így a 16-ba került. Itt a 2015-ös világbajnok horvát versenyzővel került össze, akin nem tudott felülkerekedni. Reménykedtünk a döntőbe jutásán, de az elődöntőben legyőzték, így helyettünk ő küzdhetett a bronzért. Azonban elégedetten, magabiztos pontszerzésekkel nyugtáztuk a napot. VB kvalifikációt ezen verseny még nem mozdította előre, az EB felkészülésre azonban jó kilátásokat mutatott.

Szlovákia, Kassa - 2017 január 21.
Tiszta gyakorló versenyként céloztuk a versenyt, azonban a gyakorlás sajnos nem sikerült. Liliék junior -53-ban négyen voltak. A szervezők ekkora létszámnál érthetetlen módon nem körmérkőzést rendeztek, hanem egyenes ági kiesést. Négy versenyző, két pár, aki az első meccsét nyeri döntőzik, aki nem nyer harmadik. A gyakorlást ez nem segítette elő főleg úgy, hogy Lilinek sajnos nem sikerült hoznia az első és egyben utolsó meccsét. Egy "jelképes" érmet, kupát kapott, de ezt inkább a szamabori jó szereplés emlékére tesszük el. Fura szervezés volt, tudván, hogy messziről érkeznek versenyzők, sokan az EB előtti gyakorolás gyanánt meccsezzenek amennyit lehet. Hát ennyivel kellett most beérnünk.

Lilinek az EB felkészülés folytatódik a klub és válogatott, összetartó edzéseken. Felmértük a javítandó feladatokat, elemezzük a videókat és folytatjuk a munkát.

További versenyzőinkkel pedig készülünk a WKF VB és a stílus EB kvalifikációs versenyállomásokra.

Jó felkészülést, sok sikert kívánunk mindenkinek!
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019