"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
‎"Nemcsak azért vagyunk felelősek, amit teszünk,
hanem azért is, amit nem teszünk meg."
(Lao-ce)
Fontos WKF kvalifikációs pontszerzés - Hungarian Open - 2016
Fontos WKF kvalifikációs pontszerzés - Hungarian Open - 2016
A stílus EB előtti utolsó állomás gyakorló verseny, valamint WKF kvalifikációs állomás is volt egyben. Gyakorlás szempontjából biztató jelek, WKF kvalifikáció oldaláról pedig fontos kvalifikációs pontgyűjtéssel zártuk október 16-án a budaörsi Hungarian Open karate versenyt.
Udvari Zsófi szerezte az első érmet. Első ellenfele ellen kezdeti három pontos hátrányát hamar egyenlítette ipponnal, majd az utolsó másodpercekben még egy pontot szerezve 4-3-ra nyerte a meccset. Következő Horvát ellenfelével 0-0 -ra végződött a meccs, a bírói döntés azonban ellenfelének kedvezett, majd döntőbe jutva vigaszágra húzta Zsófit. A bronz mérkőzésen Zsófi 1-0-ás végeredménnyel nyerte MTK-s ellenfele ellen, így jól megérdemelten a dobogó harmadik fokára állhatott.

A nap második és egyben utolsó érmét Rónai Lili szerezte. Három meccséből kettőt megnyert. De ez a beszámoló így önmagában igen szerény lenne, ugyanis bravúros pontszerzésekkel tette mindezt. Sérülésből visszatérve, rápihenve egyáltalán nem mondható, hogy energiában visszaesett volna, sőt, minden eddiginél határozottabban és koncentráltabban küzdött.
Első ellenfele Szlovák válogatott, korábbi nemzetközi versenyeket is nyerte, papírforma szerint Lili sem tudta megállítani. Csehországban küzdöttek már együtt, ez alkalommal - a korábbiakhoz képest - már pontokban közelebb kerültünk hozzá.
Második meccsén a tavasszal WKF Magyar Bajnoki címet nyert BVSC-s lánnyal került össze. Lili ez alkalommal 9:1-re nyolc különbséggel, idő előtt befejezte a meccset. Ellenfele nem tudott mit kezdeni Lili lendületével, a bírók pedig sorra értékelték 3-4 zászlókkal. Harmadik mérkőzését  8-7-re nyerte budapesti ellenfelével szemben, így Lili a dobogó második fokára léphetett. Ezzel az ezüst éremmel 2 pontot szerzett a 2017-es bulgáriai korosztályos WKF Európa Bajnokság junior -53kg-os mezőny ponttábláján. (A kategória első képviselheti Magyarországot Szófiában) Jelenleg Lili vezeti a mezőnyt.

Rónai Kristóf, Jakó Attila szoros meccsekkel ugyan, de most nem tudott tovább jutni. Ennek ellenére olyan pontokat is szereztek, amelyek eddig hiányoztak a versenyzésükből. Ezek fontos visszacsatolások voltak mindannyiunk számára.

Kohlhoffer Katinak és Konyári Bodzának most nem jött ki jól a lépés. Első ellenfelüktől szorosan ugyan, de ők is kiesve nem húzták tovább vigaszágra versenyzőinket, így egy meccses tapasztalattal kellett beérnünk, amik ugyancsak fontos fejlesztendő irányra mutattak.


Eredmények

2. hely - EZÜST érem
  • Rónai Lili - junior kumite -53kg

3. hely - BRONZ érem
  • Udvari Zsófi - U14 kumite +47kg

Kati, Lili, Zsófi, Attila részére a svájci Stílus EB felkészülő versenysorozata ezzel befejeződött. További taktikai felkészülés, összetartó klub és szövetségi edzések következnek, majd november 10-én indulunk Svájcba.

U12-es és további utánpótlás versenyzőinkkel a budapesti Kodomo Kupán veszünk részt október 22-én.

További sikeres felkészülést és sikeres szereplést kívánunk mindenkinek!

“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019