"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Gondolatébresztő:
"A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget" (Buddha) - A félreértésnek pedig sohasem a vitatkozás, hanem a tapintat, a diplomácia, a békítés és a belátás, amellyel átlátjuk a másik szempontjait is.
(Dale Carnegie)
EB előtti utolsó felkészülő verseny - Hungarian Open Céghmester kupa - 2015
EB előtti utolsó felkészülő verseny - Hungarian Open Céghmester kupa - 2015
2015-ben a Hungarian Open, Céghmester kupára október 24-én került sor Budaörsön. Csapatunkat öt versenyző képviselte a nemzetköz versenyen. Összességében mondhatjuk, hogy jól sikerült a szereplés. Kétszer döntőztünk, egy alkalommal pedig a harmadik helyért küzdhettünk. Az eredmény: két ezüstérem és egy bronzérem.
Ezen verseny volt, akinek a luxemburgi Wadokai Európa Bajnokság felkészülési szakasz utolsó állomását jelentette, de volt akinek tét nélküli gyakorlást és felmérést. Minkét esetben sikeresen zártuk a versenyt.

Az EB-n résztvevő tagok ez alkalommal kumite versenyszámban nem indultak, de a kata versenyszám a vártnál jobban sikerült. Tizenhét fős mezőnyből Kohlhoffer Kati 5. Udvari Zsófi 7. helyen, míg Rónai Lili nyolc fős mezőnyben végül döntőt vívhatott. Cél az új még esetleg élesben be nem mutatott katák gyakorlása volt. Ezzel mindhárman nyertek is és újabb katákat mutathattak be.

Konyári Bodza és Rónai Kristóf részére ezen versenynek csak gyakorlásban és tapasztalatszerzésben volt jelentősége. Mindketten érmet szereztek. Bodza első nyertes meccsét követően döntőbe került, végül ezüstérmet szerzett. Kristóf pedig az első körben alul maradt, de ellenfele döntőbe jutott, így bronzmeccset vívhatott, amit magas pontkülönbséggel meg is nyert, így bronzérmet szerzett a csapatnak.

Eredmények

2. hely - Ezüst érem:
  • Konyári Bodza - U12, -35kg
  • Rónai Lili - kadet kata

3. hely - Bronz érem:
  • Rónai Kristóf - U10, -32kg

Gratulálunk, további sok sikert kívánunk!

“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2019